top of page
Kamiel 2.jpeg

Kamiel

Voor hun derde bier, waagden de brouwers zich aan het zwaardere geschut. Een sterk bruin bier van 9.5% alc. met voor 30% karamelmouten. Qua kruiding werd gekozen voor kaneel en koriander. Daarnaast werden vanillestokjes toegevoegd op het einde van het brouwproces om zoveel mogelijk van het aroma te behouden.

Lekker degustatiebier om van te genieten. Best niet te koud drinken. De liefhebbers kunnen dit bier zeker ook langere tijd bewaren in hun kelder, want de smaken zullen alleen maar beter tot hun recht komen.

Het recept

Een goed recept is de eerste stap naar een goed bier, maar niet de laatste! Als hobbybrouwers zijn we zelf enorm benieuwd naar de recepten van andere brouwers, maar we zijn er ook van overtuigd dat de kennis en ervaring van de brouwer en de toestand van de brouwzaal eveneens belangrijk zijn. Net om deze reden plaatsen we onze recepten integraal online. Dit maakt het mogelijk voor startende hobbybrouwers om het brouwsel na te maken en te vergelijken met het commercieel verkrijgbaar product.

Het gedetailleerd recept van Kamiel kan u hier downloaden!

Het smaakwiel

Het smaakwiel neemt een prominente plaats in op het etiket van ons bier. Het geeft een indicatie over de smaken die men kan verwachten bij het drinken van ons bier. Typische smaakeigenschappen zoals zoet, zuur en bitter worden aangegeven, maar tevens krijgt men ook een indicatie van het mondgevoel, hoparoma en fruitigheid van het bier. Kamiel is een zacht bier met een lichte zoetheid en een vleugje gebrande mout. Het spicy karakter is aanwezig door de toevoeging van de vanille stokjes. Het hoge alcoholgehalte en de gebruikte mouten zorgen voor een romig mondgevoel. 

Smaakroos.png
IMG_20201115_174908_Bokeh.jpg
bottom of page