top of page

Het recept

Een goed recept is de eerste stap naar een goed bier, maar niet de laatste! Als hobbybrouwers zijn we zelf enorm benieuwd naar de recepten van andere brouwers, maar we zijn er ook van overtuigd dat de kennis en ervaring van de brouwer en de toestand van de brouwzaal eveneens belangrijk zijn. Net om deze reden plaatsen we onze recepten integraal online. Dit maakt het mogelijk voor startende hobbybrouwers om het brouwsel na te maken en te vergelijken met het commercieel verkrijgbaar product.

Het gedetailleerd recept van Fleur kan u hier downloaden!

Het smaakwiel

Het smaakwiel neemt een prominente plaats in op het etiket van ons bier. Het geeft een indicatie over de smaken die men kan verwachten bij het drinken van ons bier. Typische smaakeigenschappen zoals zoet, zuur en bitter worden aangegeven, maar tevens krijgt men ook een indicatie van het mondgevoel, hoparoma en fruitigheid van het bier. Fleur wordt in dit geval gekenmerkt door een stevige bitterheid en een boeket aan florale toetsen. Door de gebruikte gist is het bier zeer doordrinkbaar en blijven er weinig restsuikers over.

Fleur smaakwiel copy.png
Jasmijn_1x1.jpg
IMG_20201115_175402_2.jpg

FLEUR

Het tweede bier van Polygoon is een sterker  bier van 7% Alc met veel tarwe. De traditionele kruiden zoals sinaasschil en koriander hebben plaatsgemaakt voor jasmijnbloemen en citroengras. Dit zeer doordrinkbaar bier kan uw dorst lessen op een warme zomerdag, liefst zo koud mogelijk gedronken!

Voor de samenstelling van het graan hebben we gekozen voor 60% gerstmout, 30% tarwemout en 10% roggemout. Zeer braaf gehopt met Saaz en Styrian Goldings, al is de bitterheid afkomstig van de jasmijnbloemen niet te onderschatten!

bottom of page