Bier & Wetenschap

Zoeken
  • Niels

Bijgewerkt: 19 jul 2018



Toen we een jaar geleden begonnen met ons brouwavontuur, hebben we in onze statuten twee doelen beschreven. 1) we willen mensen ons bier laten proeven en 2) we willen onze kennis delen met de rest van België.


5.000 liter ANNA later

Een jaar en 15.000 pintjes later mogen we terugblikken op een succesvol eerste jaar! En dit komt vanzelfsprekend door alle nieuwsgierige proevers én ons trouwe publiek dat blijft terugkomen voor meer ANNA. Allemaal: BEDANKT!


Recept online?!

We hebben geen geheimen bij Polygoon (of toch nooit echt lang). We zetten zelfs ons recept online. Hiermee proberen we startende of ervaren hobbybrouwers uit te dagen om hetzelfde bier als het onze na te maken. Stiekem zouden we niet liever hebben dat we deze dan ook kunnen proeven. De bedoeling was ook om af en toe eens iets te posten op deze blog, maar zullen we afspreken dat we dat vanaf nu meer zullen doen?


Echte Belgen kennen iets van bier...

Van 9 tot 5 ben ik beroepshalve met bier bezig binnen het kader van mijn doctoraat aan de KU Leuven in het Labo voor Levensmiddelenchemie en -biochemie. Van 5 to 9 ben ik hobbyhalve (?) met bier bezig binnen het kader van polygoon. Per geluk heb ik in het weekend af en toe tijd om ook eens een pintje te drinken. Mijn missie is om af en toe interessante weetjes over bier te posten, voor u als hobbybrouwer, maar ook voor u als Belg. Want wij Belgen zijn hét bierland bij uitstek en wij willen dat ook blijven. En daar willen wij een steentje aan bijdragen! Veel leesplezier!

142 keer bekeken1 reactie
  • Niels

Toen we een jaar geleden begonnen met ons brouwavontuur, hebben we in onze statuten twee doelen beschreven. 1) we willen mensen ons bier laten proeven en 2) we willen onze kennis delen met de rest van België.

5.000 liter ANNA later

Een jaar en 15.000 pintjes later mogen we terugblikken op een succesvol eerste jaar! En dit komt vanzelfsprekend door alle nieuwsgierige proevers én ons trouwe publiek dat blijft terugkomen voor meer ANNA. Allemaal: BEDANKT!

Recept online?!

We hebben geen geheimen bij Polygoon (of toch nooit echt lang). We zetten zelfs ons recept online. Hiermee proberen we startende of ervaren hobbybrouwers uit te dagen om hetzelfde bier als het onze na te maken. Stiekem zouden we niet liever hebben dat we deze dan ook kunnen proeven. De bedoeling was ook om af en toe eens iets te posten op deze blog, maar zullen we afspreken dat we dat vanaf nu meer zullen doen?

Echte Belgen kennen iets van bier...

Van 9 tot 5 ben ik beroepshalve met bier bezig binnen het kader van mijn doctoraat aan de KU Leuven in het Labo voor Levensmiddelenchemie en -biochemie. Van 5 to 9 ben ik hobbyhalve (?) met bier bezig binnen het kader van polygoon. Per geluk heb ik in het weekend af en toe tijd om ook eens een pintje te drinken. Mijn missie is om af en toe interessante weetjes over bier te posten, voor u als hobbybrouwer, maar ook voor u als Belg. Want wij Belgen zijn hét bierland bij uitstek en wij willen dat ook blijven. En daar willen wij een steentje aan bijdragen! Veel leesplezier!

18 keer bekekenSchrijf een reactie
  • Niels

Hier zullen we van tijd tot tijd een bericht plaatsen voor de hobbybrouwers onder ons. De artikels zullen voornamelijk gaan over de wetenschappelijke achtergrond van het brouwen. De vragen 'hoe iets komt' en 'waarom iets gebeurt' zijn hierbij cruciaal. Als je zelf een vraag hebt, aarzel niet om ons te contacteren. Mogelijk zoeken wij het voor u uit!

Polygoon

87 keer bekekenSchrijf een reactie