top of page
IMG_20201115_175845_2.jpg

Anna

Het eerste bier door Polygoon op de markt gebracht is licht hoppig bier van Alc 6 % verkregen door toevoeging van hopcombinaties op verschillende tijdstippen. Saaz, Styrian Goldings, Centennial en Columbus werden toegevoegd als bitterhop, aromahop en backhop. Polygoon Anna is een goed doordrinkbaar bier dat zeker op warme zomeravonden mooi gezelschap kan zijn.

Het smaakwiel

Het smaakwiel neemt een prominente plaats in op het etiket van ons bier. Het geeft een indicatie over de smaken die men kan verwachten bij het drinken van ons bier. Typische smaakeigenschappen zoals zoet, zuur en bitter worden aangegeven, maar tevens krijgt men ook een indicatie van het mondgevoel, hoparoma en fruitigheid van het bier. Anna wordt in dit geval gekenmerkt door een stevige bitterheid en een zeer aanwezig hoparoma. Ondanks het lage alcoholpercentage heeft het bier meer body dan een pilsbier.

Het recept

Een goed recept is de eerste stap naar een goed bier, maar niet de laatste! Als hobbybrouwers zijn we zelf enorm benieuwd naar de recepten van andere brouwers, maar we zijn er ook van overtuigd dat de kennis en ervaring van de brouwer en de toestand van de brouwzaal eveneens belangrijk zijn. Net om deze reden plaatsen we onze recepten integraal online. Dit maakt het mogelijk voor startende hobbybrouwers om het brouwsel na te maken en te vergelijken met het commercieel verkrijgbaar product.

Het gedetailleerd recept kan u hier downloaden!

bottom of page